MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W barwnej skórce jabłka znajdują się liczne substancje o...
fot. pixabay

Dlaczego warto jeść jabłka? Korzyści jest wiele! Wspomogą odchudzanie, koncentrację i pracę serca. Już jedno jabłko dziennie zrobi różnicę

To „zamiatacze” wolnych rodników

W barwnej skórce jabłka znajdują się liczne substancje o działaniu antyoksydacyjnym, takie jak beta-karoten (48 mcg.), kryptoksantyna (20 mcg.), luteina i zeaksantyna (54 mcg.), cyjanidyna (2,86 mg), epikatechina (13,7 mg), kwercetyna (7,3 mg), proantocyjanidyny (171 mg).

Jabłka pomagają neutralizować nadmiar wolnych rodników, które towarzyszą otyłości, cukrzycy i innym chorobom metabolicznym.

Zobacz również

Biało-czerwona droga po zwycięstwo. "Stworzyliśmy drużynę". Polska zaczyna Euro 2024

Biało-czerwona droga po zwycięstwo. "Stworzyliśmy drużynę". Polska zaczyna Euro 2024

Wyjątkowe chwile dla młodych strażaków. W Nowym Dworze Gdańskim emocji nie brakowało!

Wyjątkowe chwile dla młodych strażaków. W Nowym Dworze Gdańskim emocji nie brakowało!

Polecamy

Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu

GORĄCY TEMAT
Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu

Szybkie ciasto cytrynowe z borówkami. Wilgotne i rozpływające się w ustach

HIT DNIA
Szybkie ciasto cytrynowe z borówkami. Wilgotne i rozpływające się w ustach

Mieszkaniec Stargardu zatrzymany za posiadanie marihuany

Mieszkaniec Stargardu zatrzymany za posiadanie marihuany