Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dla tych, którzy nie tolerują glutenu doskonałą opcją jest...
fot. pixabay.com/Couleur/zdjęcie ilustracyjne

Drogi chleb? Taniej na razie nie będzie. Nie czekaj, zacznij piec go sam! Oto proste domowe sposoby na chrupiące pieczywo

Chleb bezglutenowy

Dla tych, którzy nie tolerują glutenu doskonałą opcją jest chleb bezglutenowy. Przy jego użyciu kluczowy jest rodzaj mąki. 500 g mąki bezglutenowej należy połączyć z 25 g świeżych drożdży, dwoma szklankami ciepłej wody, łyżeczką soli, łyżeczką cukru oraz wybranymi nasionami. Wiele osób wybiera słonecznik, siemię lniane oraz sezam. Gotową mieszankę należy odstawić na pół godziny żeby wyrosła. Potem znów wymieszać i uformowany w blaszce bochenek jeszcze raz odstawić na kilkanaście minut. Piec godzinę w temperaturze ok. 235 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Wypadek w Międzyrzeczu. Mężczyzna spadł z kilkunastu metrów. Jest w ciężkim stanie

Wypadek w Międzyrzeczu. Mężczyzna spadł z kilkunastu metrów. Jest w ciężkim stanie

Materiał informacyjny

Ile dni urlopowych przysługuje po ukończeniu studiów? Sprawdź!

Polecamy

Pieczona biała kiełbasa zawijana w boczku. Pomysł na Wielkanoc i nie tylko

Pieczona biała kiełbasa zawijana w boczku. Pomysł na Wielkanoc i nie tylko

Nowa odsłona "Korpusu Wsparcia Seniorów" w Stargardzie

Nowa odsłona "Korpusu Wsparcia Seniorów" w Stargardzie

Koncert dedykowany twórczości Agnieszki Osieckiej w Stargardzkiej Manufakturze Sztuki

Koncert dedykowany twórczości Agnieszki Osieckiej w Stargardzkiej Manufakturze Sztuki