„Święto Dyni” pozwoliło nam poznać wielką różnorodność dyń i wzbogaciło naszą wiedzę na ich temat. Dzieci dowiedziały się, co kryje w środku dynia i skąd się biorą pestki, jakie pyszności można zrobić z dyni oraz jak ozdobić dynię. Wykonały także pyszny sok z marchwi z dodatkiem jabłka i z przyjemnością chrupały przygotowane kawałki marchewki i jabłka. Zadowolone miny dzieci są dowodem na świetną zabawę tego dnia.
Złota Dynia 2016, Morzyczyn nad Miedwiem:
(ech)
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?