Z każdym podejmowanym przedsięwzięciem młodzież rozwija zawodowe umiejętności, sięga do nowinek kulinarnych i eksperymentuje łącząc elementy tradycyjnej kuchni z aktualnymi trendami. Kucharze zaskakując jury wykazali się znajomością kuchni molekularnej, cukiernicy zaś - najnowszymi trendami w pracy z izomaltem.
A było o co walczyć bo na zwycięzcę czekał zarówno o zaszczytny tytuł jak i atrakcyjne nagrody rzeczowe. Fundatorem nagród był sklep Bricomarché Strargard. Sponsor akcji wsparł również szkołę w doposażeniu pracowni gastronomicznej, inwestując tym samym w potencjał młodych talentów kulinarnych i rozwój pasji stargardzkiej młodzieży.
Poniżej przedstawiamy laureatów konkursu i przygotowane przez nich pyszności.
I miejsce, w kategorii kucharskiej, ex aequo zajęły: Magdalena Jończyk i Julia Smagowicz. Odpowiednio za danie: tatar z łososia wędzonego na guacamole z kawiorem z galarety o smaku pomarańczy oraz z chipsami z płatków glonów nori oraz pieczony łosoś na puree dyniowo-batatowym z warzywami i sosem z granata.
Wśród cukierników na pierwszym miejscu uplasował się smakowity tort Angeliki Hilgier.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?