MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty spożywcze warto myć przed rozdrobnieniem, a nawet...
fot. PublicDomainPictures/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Mycie rozdrobnionych produktów

Produkty spożywcze warto myć przed rozdrobnieniem, a nawet przed obraniem, co pomoże ograniczyć wypłukiwanie z nich składników mineralnych i witamin rozpuszczalnych w wodzie. Dotyczy to nie tylko warzyw i ziemniaków, ale także mięsa. Niepolecane jest ponadto moczenie produktów przed ich przygotowaniem, by nie ściemniały, jak to często robi się w przypadku ziemniaków.

Zobacz również

Rowerowy Rajd dla Hospicjum w Wałbrzychu jedzie na metę do Jedliny - Zdroju

NOWE
Rowerowy Rajd dla Hospicjum w Wałbrzychu jedzie na metę do Jedliny - Zdroju

Tłumy na koncercie Zenka Martyniuku, gwiazdy Dni Głogowa Małopolskiego [ZDJĘCIA]

NOWE
Tłumy na koncercie Zenka Martyniuku, gwiazdy Dni Głogowa Małopolskiego [ZDJĘCIA]

Polecamy

Możliwe przerwy w dostawie wody na Osiedlu Chopina

Możliwe przerwy w dostawie wody na Osiedlu Chopina

Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu

GORĄCY TEMAT
Truskawki z bazaru zdrowsze niż te z Lidla czy Biedronki? Zobacz wyniki testu

Szybkie ciasto cytrynowe z borówkami. Wilgotne i rozpływające się w ustach

HIT DNIA
Szybkie ciasto cytrynowe z borówkami. Wilgotne i rozpływające się w ustach