Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Nowa Huta wzbogaci się o tężnię solankową. Zabezpieczono pieniądze na jej budowę

NOWE
Nowa Huta wzbogaci się o tężnię solankową. Zabezpieczono pieniądze na jej budowę

Mandat w Radzie Miejskiej po Natalii Robakowskiej obejmie Waldemar Wronecki

Mandat w Radzie Miejskiej po Natalii Robakowskiej obejmie Waldemar Wronecki

Polecamy

Sztuczna inteligencja – zagrożenie, czy nowe możliwości?

Sztuczna inteligencja – zagrożenie, czy nowe możliwości?

Czy wiesz, jak odblokować zablokowaną osobę na Facebook?

Czy wiesz, jak odblokować zablokowaną osobę na Facebook?

Należy obniżyć wiek wyborczy? Ekspert przedstawia zalety i wady takiego rozwiązania

Należy obniżyć wiek wyborczy? Ekspert przedstawia zalety i wady takiego rozwiązania