Wprowadził on dzieci w tajniki wypieku pieczywa, a następnie pokazał jak to wygląda w praktyce. Z przygotowanego ciasta uformował bułeczki, chleb, rogalika, chałkę. W oczekiwaniu na swoją kolej przy pieczeniu dzieci poznały etapy powstawania chleba na podstawie historyjki obrazkowej „Od ziarenka do bochenka”.
Potem dzieci umyły ręce i przystąpiły do pracy. Gotowe do wypieku wyroby trafiły do piekarnika w domu Julki. Dzieci z niecierpliwością czekały, aż smakołyki się upieką i wystygną.
Po spacerze dzieci przystąpiły do konsumpcji. Wszystko było pyszne!
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?