Do 4 lipca do Urzędu Marszałkowskiego w Szczecinie można zgłaszać swoje popisowe dania. Będą one oceniane w kategoriach: produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego, produkty regionalne pochodzenia roślinnego, napoje regionalne, inne produkty regionalne.
W konkursie na potrawę mogą wziąć udział dwuosobowe ekipy reprezentujące firmy gastronomiczne, gospodarstwa agroturystyczne lub koła gospodyń wiejskich. Menu konkursowe będzie składało się z: zupy, przystawki i dania głównego.
Każdy, kto chce się zgłosić musi wypełnić formularz, który zawiera dokładny opis użytych produktów i opis dań związanych z regionem oraz historią i tradycją kulinarną.
Głównym celem konkursu jest promocja regionalnych produktów. Najlepsze dania zostaną nominowane do nagrody „Perła 2014”. Smaki Regionów poznamy we wrześniu podczas gali finałowej w Poznaniu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?