Jak informują organizatorzy, GastroWeek jest pierwszym tego typu wydarzeniem kulinarnym w tej części Polski! Foodtrucki, gastronomie, Splash of Colors i masa atrakcji – a to wszystko w pierwszy weekend sierpnia w Morzyczynie.
Celem imprezy jest promowanie idei slow foodu, czyli jedzenia przygotowanego ze świeżych, starannie dobranych produktów na oczach klienta. Slow food to również kultura celebrowania posiłków, jedzenia bez pośpiechu. Meksykańskie tortille, amerykańskie burgery, belgijskie frytki, soczyste szaszłyki, lody, różne rodzaje piw, słodkości, miody pitne oraz wiele, wiele innych atrakcji!
Oprócz jedzenia są ciekawe atrakcje, m.in. konkursy, strefa dla dzieci, strefa chill czy zawody kulinarne.
echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?