Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nad Miedwiem trwa pierwszy GastroWeek, festiwal jedzenia. Na promenadę w Morzyczynie zjechały food trucki

Emilia Chanczewska
Emilia Chanczewska
W sobotę i niedzielę, 3 i 4 sierpnia, w godzinach 10-20, nad Miedwiem trwa GastroWeek - festiwal jedzenia. Food trucki, które stanęły na promenadzie w Morzyczynie, serwują m.in. burgery, zapiekanki, hot-dogi, frytki, mini donuty, bąbelkowe gofry, lody, piwo. Nie jest tanio, ale za to smacznie i świeżo. Oprócz jedzenia na odwiedzających czekają też inne atrakcje. Dziś były m.in. Splash of Colors - wyrzuty kolorowego proszku.

Jak informują organizatorzy, GastroWeek jest pierwszym tego typu wydarzeniem kulinarnym w tej części Polski! Foodtrucki, gastronomie, Splash of Colors i masa atrakcji – a to wszystko w pierwszy weekend sierpnia w Morzyczynie.

Celem imprezy jest promowanie idei slow foodu, czyli jedzenia przygotowanego ze świeżych, starannie dobranych produktów na oczach klienta. Slow food to również kultura celebrowania posiłków, jedzenia bez pośpiechu. Meksykańskie tortille, amerykańskie burgery, belgijskie frytki, soczyste szaszłyki, lody, różne rodzaje piw, słodkości, miody pitne oraz wiele, wiele innych atrakcji!

Oprócz jedzenia są ciekawe atrakcje, m.in. konkursy, strefa dla dzieci, strefa chill czy zawody kulinarne.

od 7 lat
Wideo

echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na stargard.naszemiasto.pl Nasze Miasto