Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mimo, że smażenie nie jest najzdrowszą formą obróbki...
fot. Nemoel Nemo/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 2. Omlety

Mimo, że smażenie nie jest najzdrowszą formą obróbki termicznej to jednak w przypadku jajek jest ono stosowane przez krótki czas. Dzięki temu nie pozbawia ich wartości odżywczych i pozwala na zlikwidowanie mogących się do nich dostać z powierzchni skorupki bakterii. Omlet przygotowujemy dodając do niego inne wartościowe składniki takie jak szczypior, cebulkę, paprykę czy pomidora co sprawia, że danie zyskuje jeszcze więcej wartości odżywczych i jest bardzo sycące.

Zobacz również

Lubienianka Lubień Kujawski - Kujawiak Instalnova Kruszyn. Mecz 22. kolejki 5. ligi

Lubienianka Lubień Kujawski - Kujawiak Instalnova Kruszyn. Mecz 22. kolejki 5. ligi

Trwają targi ogrodniczo - rolnicze w Opatówku

Trwają targi ogrodniczo - rolnicze w Opatówku

Polecamy

Jedziesz na rodzinną wycieczkę? Zobacz, ile kosztują bilety do popularnych parków

Jedziesz na rodzinną wycieczkę? Zobacz, ile kosztują bilety do popularnych parków

Piekło na ziemi uczniów i nauczycieli. Zanim skorzystasz - opanuj emocje!

Piekło na ziemi uczniów i nauczycieli. Zanim skorzystasz - opanuj emocje!

„17-latek miał tak zniszczone płuca, że musiał mieć transplantację”. To już plaga!

„17-latek miał tak zniszczone płuca, że musiał mieć transplantację”. To już plaga!