Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wiele składników odżywczych zawartych w szparagach jest...
fot. Pixabay

Surowe szparagi nadają się do jedzenia? Komu mogą zaszkodzić? Sprawdź najważniejsze informacje o tym przysmaku!

Czy szparagi trzeba gotować?

Wiele składników odżywczych zawartych w szparagach jest wrażliwych na obróbkę termiczną. To chociażby witamina C i witaminy z grupy B 1 i 9. Nie oznacza to jednak, że po podgrzaniu szparagi będą ich zupełnie pozbawione. Nie! Pod warunkiem, że ich nie rozgotujemy.

Zobacz również

Tragiczny wypadek! Nie żyje 9-letnie dziecko

Tragiczny wypadek! Nie żyje 9-letnie dziecko

Szpaler z róż i akademia ostatniego dzwonka. Zobaczcie zdjęcia

Szpaler z róż i akademia ostatniego dzwonka. Zobaczcie zdjęcia

Polecamy

Jod na wypadek skażeń promieniotwórczych w Polsce. Takie dawki mamy przyjmować

Jod na wypadek skażeń promieniotwórczych w Polsce. Takie dawki mamy przyjmować

Najnowsze informacje o maturze 2024 od CKE. To warto wiedzieć!

Najnowsze informacje o maturze 2024 od CKE. To warto wiedzieć!

5 pokarmów, które mogą powodować nieświeży oddech. Nie jedz ich przed wyjściem z domu

5 pokarmów, które mogą powodować nieświeży oddech. Nie jedz ich przed wyjściem z domu