MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Święto Dyni w Zespole Szkół nr 5 w Stargardzie. ZOBACZ ZDJĘCIA

ZS 5 Stargard
W kolejnych dniach września i października w ZS nr 5 gościliśmy uczniów szkół podstawowych. W ramach współpracy międzyszkolnej oraz edukacji prozdrowotnej, młodzież klas gastronomicznych, przygotowała spotkania edukacyjne. Tematem wiodącym były dobroczynne właściwości warzyw jesieni.

Celem spotkań było podniesienie świadomości dietetycznej, wśród młodych mieszkańców Stargardu i okolic, bo przecież od dawna już wiadomo, że „jesteś tym co jesz…”.

Uczniowie Technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz Branżowej Szkoły I stopnia kucharz – przygotowali pokaz sporządzania prostych, zdrowych dań warzywnych. Promujemy w ten sposób modę na zdrowie i świadome żywienie.

Podczas wizyt w naszej szkole, młodzież miała okazję zwiedzić warsztaty gastronomiczne, warsztaty samochodowe oraz nowoczesną pracownię drukarek 3D, w której kształcimy technika programistę.

od 7 lat
Wideo

Fale upałów nad Polską. Jak się chronić?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na stargard.naszemiasto.pl Nasze Miasto