Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi należy dobrze opłukać, odłamać zdrewniałe końce...
fot. Julianna Bednarczuk

Szparagi białe czy zielone? Makłowicz ma swój typ. Jak przechowywać szparagi? Przepisy od mistrzów kuchni

Pizza z zielonymi szparagami

Szparagi należy dobrze opłukać, odłamać zdrewniałe końce (cienkie szparagi zazwyczaj nie mają ich wcale), osuszyć na papierowym ręczniku. Grubsze szparagi zblanszować: zanurzyć na pół minuty we wrzątku, a następnie włożyć do zimnej wody, odcedzić, osuszyć na papierowym ręczniku, dodatkowo można przekroić wzdłuż na pół.

Zobacz również

Zaprzysiężenie radnych i prezydenta. Pierwsza sesja nowej Rady Warszawy za nami

Zaprzysiężenie radnych i prezydenta. Pierwsza sesja nowej Rady Warszawy za nami

Mnóstwo straży pożarnej na Kościuszki w Toruniu. Co się tam działo?

Mnóstwo straży pożarnej na Kościuszki w Toruniu. Co się tam działo?

Polecamy

Linie lotnicze pobiły rekord. Uruchomiły najdłuższą trasę na świecie!

Linie lotnicze pobiły rekord. Uruchomiły najdłuższą trasę na świecie!

Dopłaty do używanych samochodów. Kto będzie mógł dostać dofinansowanie?

Dopłaty do używanych samochodów. Kto będzie mógł dostać dofinansowanie?

Strefa Biznesu: specjalne wydanie na XVI Europejski Kongres Gospodarczy w Katowicach

Strefa Biznesu: specjalne wydanie na XVI Europejski Kongres Gospodarczy w Katowicach