MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najwięcej substancji odżywczych zachowują produkty gotowane,...
fot. Nikolai Lenets 

Te błędy podczas gotowania mogą zmniejszyć ilość składników odżywczych w potrawie. Wyeliminuj je i ciesz się pełnowartościowym posiłkiem

Robienie surówki na kilka dni

Najwięcej substancji odżywczych zachowują produkty gotowane, pieczone, smażone, a także świeże konsumowane w całości. Każda dodatkowa czynność, która prowadzi do rozdrobnienia produktu, zwiększa straty cennych składników odżywczych. Wraz z wyciekającymi sokami tracone są witaminy, składniki mineralne. Ponadto każdy pojedynczy kawałek jest narażony na działanie tlenu i światła, które powodują straty cennych przeciwutleniaczy. Aby zachować maksimum składników odżywczych, należy szykować surówkę tuż przed podaniem i jeść owoce w całości.

Zobacz również

Wimbledon. Linette i Fręch żałują niewykorzystanych szans

Wimbledon. Linette i Fręch żałują niewykorzystanych szans

Premier Ukrainy do dymisji? Zełenski ma być nim „zmęczony”

Premier Ukrainy do dymisji? Zełenski ma być nim „zmęczony”

Polecamy

Tak członkowie ABBY wyglądają teraz. Trudno ich rozpoznać

Tak członkowie ABBY wyglądają teraz. Trudno ich rozpoznać

Ból oczu lub słabszy wzrok? To mogą być blizny na oczach. Sprawdź, czy je masz

Ból oczu lub słabszy wzrok? To mogą być blizny na oczach. Sprawdź, czy je masz

Hybrydy Toyoty. Które modele są najpopularniejsze?

Hybrydy Toyoty. Które modele są najpopularniejsze?