Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Majówkowy najazd na Krynicę-Zdrój. Turyści odwiedzają "sądeckie Krupówki"

Majówkowy najazd na Krynicę-Zdrój. Turyści odwiedzają "sądeckie Krupówki"

3 Maja w Tomaszowie. Święto Konstytucji uczczono na pl. Kościuszki. ZDJĘCIA

3 Maja w Tomaszowie. Święto Konstytucji uczczono na pl. Kościuszki. ZDJĘCIA

Polecamy

Pierwsza komunia: czy rodzice i chrzestni muszą przystąpić do sakramentu?

Pierwsza komunia: czy rodzice i chrzestni muszą przystąpić do sakramentu?

Przegląd prasy ze Stargardu w kwietniu

Przegląd prasy ze Stargardu w kwietniu

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby