Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Udawał policjanta. Przekręt nie wypalił. Oszust zwyzywał niedoszłą ofiarę

NOWE
Udawał policjanta. Przekręt nie wypalił. Oszust zwyzywał niedoszłą ofiarę

Warsaw Open. Worek medali młodych karateków KS Olimp

Warsaw Open. Worek medali młodych karateków KS Olimp

Polecamy

Spektakularny halny nad Tatrami. Film w przyspieszeniu ukazuje taniec chmur

NOWE
Spektakularny halny nad Tatrami. Film w przyspieszeniu ukazuje taniec chmur

Oni kandydują do Rady Miejskiej Kowalewa Pomorskiego - lista kandydatów

Oni kandydują do Rady Miejskiej Kowalewa Pomorskiego - lista kandydatów

Kościół w Lublewie z dotacją gminy. Zabezpieczą jeden z najcenniejszych zabytków

NOWE
Kościół w Lublewie z dotacją gminy. Zabezpieczą jeden z najcenniejszych zabytków