MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Lodziarnie w Zakopanem. Odkryj kuszące smakiem miejsca

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Najlepsze lodziarnie w Zakopanem
Najlepsze lodziarnie w Zakopanem badmanproduction
Zobacz, gdzie znajdują się lodziarnie w Zakopanem. Bez wątpienia wszyscy kojarzą lody z wakacjami. Trudno wyobrazić sobie słoneczny, gorący dzień bez tego orzeźwiającego przysmaku. Odkryj ciekawe fakty na ich temat. Przejrzyj wizytówki w katalogu firm i dowiedz się, jakie smaki możesz znaleźć w lodziarniach w Zakopanem.

Spis treści

Tutaj zjesz lody w Zakopanem

Przejrzyj wizytówki w katalogu firm i zdecyduj, które miejsce wybierzesz. Sprawdź, gdzie znajdują się lodziarnie i jakie rodzaje lodów oferują.

Szukasz dalej? Kliknij i przeglądaj wszystkie lodziarnie w Zakopanem

Nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Zakopanem? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody możesz zjeść w Zakopanem?

  • Lody włoskie

Robi się je z łączonych z wodą mieszanek w proszku. Maszyna zamraża powstałą masę. Podaje się je w formie stożka w waflu. W trakcie wytwarzania zostają napowietrzone, a temperatura ich przechowywania jest nieco wyższa niż pozostałych rodzajów lodów. Mają kremową, delikatną konsystencję. Najpopularniejsze są śmietankowe i czekoladowe, ale można też spotkać np. pistacjowe, malinowe, truskawkowe. Do tego możemy zażyczyć sobie polewę w różnych smakach.

  • Lody amerykańskie, czyli tzw. świderki

Mają kremową, miękką konsystencję, bardziej zwartą, a temperaturę mrożenia niższą. Również są podawane w waflu w formie stożka. Pomijany jest jednak zabieg napowietrzania. Z tego powodu nieco różnią się wyglądem od lodów włoskich, występują natomiast w podobnych smakach.

  • Lody wegańskie

Różnią się od pozostałych tym, że nie zawierają w swoim składzie produktów pochodzenia zwierzęcego, czyli mleka i śmietany. To zazwyczaj sorbety albo lody robione z wegańskich zamienników np. mleka kokosowego, sojowego lub z nerkowca z owocami. Mają podobne walory smakowe, jak te tradycyjne i z pewnością zdrowe.

To warto wiedzieć

Najdziwniejsze smaki

Rzemieślnicy z całego świata prześcigają się w komponowaniu nowości. Chcą zwabić jak najwięcej klientów i w tym celu umieszczają w swojej ofercie smaki oryginalne i rzadko spotykane. Im bardziej są kontrowersyjne, tym większa chęć spróbowania. Lodowa nowinka wielokrotnie staje się prawdziwym magnesem dla rzeszy klientów lub charakterystycznym elementem kulinarnym danego regionu.
Z pewnością niejeden wielbiciel lodów będzie chciał spróbować tych smaków:

  • pizza
  • nachos i ser żółty
  • majonez

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
od 7 lat
Wideo

Jajka pieczone z fetą i pomidorkami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na zakopane.naszemiasto.pl Nasze Miasto